Startsida

Hej och välkommen till Trädgårdsstaden!

Hittar du något som är fel eller inte fungerar på hemsidan – tipsa oss gärna! Länk till kontaktuppgifter

GRANNSAMVERKAN

Medverka i Grannsamverkan mot brott.

Nu är våren snart här och vi går mot ljusare tider. Trots detta så bör alla vara uppmärksamma på obehöriga personer i vårt område. Kolla särskilt våra förskolor vilka alltid är utsatta platser. Dessutom prata med grannar när du planerar att resa bort.

Polisen har lämnat följande information: – Mopedproblematiken har börjat för i år, vårdslös körning i bostadsområden och på gångvägar, mopeder används dessutom vid personrån och frakt av narkotika. Polisen önskar upplysning om platser/adresser där mopeder parkeras då de inte används. Ser ni något sådant, ring Securitas eller polisen.

Vi vill också göra dig uppmärksam om att det kanske i din omgivning finns grannar som är till åren komna eller sjuka och skulle behöva hjälp. Knacka på dörren, presentera dig och bjud på fika. Då kanske ni inte mera är bara grannar utan framtida vänner. Vi som i dag jobbar med grannsamverkan från styrelsens sida har för avsikt och ambition att till nästa möte få hit vår ”egen” grannsamverkanspolis.

Ta för vana att regelbundet besöka hemsidan. Då får du veta när nästa träff sker och har möjlighet att bli aktiv grannsamverkare.

Håll ögonen öppna och ring om ni ser någon ni inte känner igen i vårt område och han/hon uppträder på ett sätt som ni kan misstänka det är inbrottstjuvar.

Telefonnummer till polisen är 114 14 , vid pågående brott 112 och till Securitas 010-470 54 38. Ladda ned dessa telefonnummer i din mobil.

Klicka på denna länk för att läsa mer om vår grannsamverkan.